26 maart 2019

Aanpassing route richting Parking Oosterdok

Momenteel is de parkeergarage en het Oosterdokseiland alleen bereikbaar via de Prins Hendrikkade naar de Oosterdoksstraat. Onderdeel van het nieuwe gebouw is de realisatie van een nieuwe in- en uitrit van de parkeergarage. Wanneer deze nieuwe in-en uitrit gereed is wordt hij in gebruik genomen. De ingebruikname van de nieuwe en het slopen van de bestaande in- en uitrit betekent dat de aanrijroute richting de parkeergarage gaat veranderen.

De bestaande route loopt nu via de Oosterdoksstraat. Deze route wordt, vanaf de achterkant van het conservatorium, afgesloten in verband met de sloopwerkzaamheden. De aanrijroute van en naar de parkeergarage is vanaf de ingebruikname van de nieuwe in- en uitrit via de De Ruijterkade (klik hier voor het routekaartje). We zorgen ervoor dat u zo veilig via ons bouwterrein (onder de stalen hulpconstructie boven de weg door) de parkeergarage kan bereiken. Helaas is het door de beperkte breedte van de weg niet mogelijk om ook ruimte te maken voor een veilige route voor voetgangers en fietsers.

Voor het bestemmingsverkeer Oosterdokseiland blijft de aan- en afrijroute lopen via de Oosterdoksstraat bij DoubleTree hotel.

Wanneer wordt de nieuwe in- en uitrit in gebruik genomen?
Tijdens de bouwwerkzaamheden dient de parkeergarage bereikbaar te zijn en dit is zo nu en dan wel een uitdaging! Op de plek van de bestaande in- en uitrit wordt straks het ‘west gebouw’ gerealiseerd. In dit westelijk deel van het gebouw komen o.a. de woningen en is  ruimte voor horeca op de begane grond. Alvorens gestart kan worden met het bouwen van het ‘west gebouw’, dient uiteraard eerst de bestaande in- en uitrit te worden gesloopt. Voordat de aannemer kan starten met de sloop, moet de nieuw in- en uitrit in bedrijf genomen worden. Eind vorig jaar hebben we u bericht dat de ingebruikname van de nieuwe in- en uitrit rond medio april was voorzien. Door de complexiteit rondom het in gebruik nemen van een deel van het gebouw, terwijl ernaast en aan de bovenzijde van het gebouw volop werkzaamheden plaatsvinden, is het ons helaas niet gelukt om de nieuwe in- en uitrit in april in gebruik te gaan nemen.  De in gebruikname is nu opgeschoven naar 3 juni 2019.