4 december 2020

Bouwupdate December 2020

Het afgelopen half jaar zijn er flinke stappen gezet op ODE en het gebouw gaat er steeds mooier en indrukwekkender uitzien. Bij het westelijk deel, het deel naast het Conservatorium waar o.a. de appartementen komen, zijn de bouwers inmiddels aangekomen op de 10verdieping.

Van het oostelijk deel, de toekomstige campus, is de laatste verdieping, de 10e, al bereikt en is ook al 80% van de glasgevel aangebracht. Het dak van het gebouw is afgewerkt met glaskappen en dakbedekking. Inmiddels is hier gestart met de afbouw.

De verwachting is dat rond eind februari 2021 het hoogste punt bereikt wordt en hierna de ruwbouw ook helemaal gereed is.

Begin december 2020 is één van de grootste torenkranen van Europa gedemonteerd en afgevoerd. Stonden er eerst nog zes torenkranen, inmiddels zijn er hier nog maar twee van over. Ook is begin december de definitieve elektriciteitsaansluiting in gebruik genomen. Hierdoor kan het gebouw langzaam opgewarmd worden.

Eind januari 2021 organiseren we weer een online informatiemoment. Meer details over datum, aanmelding en de thema’s die we die avond gaan behandelen volgen nog.

De bouw van het project is overigens 24 uur per dag te volgen via de livestream op www.oosterdokseiland.nl

Namens het hele ODE team wensen wij u alvast fijne feestdagen en een gezond 2021!