26 januari 2021

Bouwupdate Januari 2021

We zijn alweer even onderweg in 2021 en op de kop van het Oosterdokseiland is de afgelopen tijd hard doorgewerkt om de ruwbouw op korte termijn helemaal af te ronden. Bij het westelijk deel van het gebouw zijn de bouwers inmiddels aangekomen op de 11e verdieping. Van het oostelijk deel van het gebouw is de laatste verdieping al bereikt. De komende weken zal de laatste 20% van de glasgevels aan de zuid-, oost- en noordkant aangebracht worden. De zijkanten zijn dan gesloten.

Nadat eind februari het hoogste punt bereikt wordt, kan er volledig gefocust worden op de afbouw. De afbouw binnen is al wel gestart. Er wordt onder andere gewerkt aan de plafonds, vloeren, trappenhuizen en de sanitaire kernen. Ook is inmiddels al een aantal liften in gebruik genomen. Het opwarmen en het droogstoken is 24 uur per dag bezig. Op het moment is het binnen 15 graden; een aangename temperatuur voor de bouwvakkers die daar actief zijn.

Bekijk hier de video over voortgang van de bouw op kavel 5b/6 op het Oosterdokseiland.

De bouw is overigens nog steeds 24 uur per dag te volgen via de Livestream op www.oosterdokseiland.nl

Bereikbaarheid

Op 2 februari 2021 vindt er een ‘omklap’ (aangepaste aanrijroute) plaats. De Oosterdoksstraat wordt dan afgesloten voor parkeerverkeer. Vanaf dat moment loopt de aanrijroute om bij de parkeergarage te komen via de De Ruijterkade. Deze omleidingsroute zal met borden worden aangegeven.