22 maart 2018

Impressie informatiebijeenkomst van 8 maart

Op donderdagavond 8 maart heeft in de nieuwe Forumzaal van de OBA, de 2e informatiebijeenkomst plaats gevonden. Onder leiding van gespreksleider Daniel Nagel zijn de bezoekers bijgepraat over de stand van zaken en is vooruitgekeken naar de bouwwerkzaamheden in de komende periode.

De focus van de informatiebijeenkomst lag op de aanstaande afsluiting per 9 april 2018 van de Oosterdoksstraat ter hoogte van het bouwterrein. De bereikbaarheid van het Oosterdokseiland en de parkeergarage waren belangrijke onderwerpen, net als de maatregelen die genomen worden door InPublic, de beheerder van de parkeergarage, om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden. De samenhang met andere gemeentelijke projecten in de directe omgeving werd door de aanwezige gemeentelijke vertegenwoordiger toegelicht. Na de bijeenkomst was een aantal leden van het projectteam beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Tijdens de bijeenkomst hebben meerdere aanwezigen hun zorgen uitgesproken over de bereikbaarheid van het eiland na de afsluiting van de Oosterdoksstraat. Dat is begrijpelijk. We stellen alles in het werk om  de impact van de afsluiting te beperken. In samenwerking met de parkeergarage monitoren wij de bereikbaarheid van het Oosterdokseiland, net zoals de gemeente dit doet vanuit haar rol.