20 september 2018

Kijkje op de bouwplaats

Het is alweer even geleden dat we een bericht over de stand van zaken online hebben geplaatst op ons bouwportaal. Graag praten we u vanaf nu wat vaker bij over de activiteiten in de bouwkuip. Tijdens de informatieavond in juni 2018 hebben we een film laten zien over de stand van zaken. Hein Verhees van Soulmade Movies loopt voor ons wekelijks rond over de bouwplaats, gewapend met een foto- en filmcamera om voor ons beelden te schieten. Aan de hand van deze beelden willen we een aantal keer per jaar een update geven en onze volgers in de gelegenheid stellen om aan de hand van de foto’s en filmpjes mee te kijken in de bouwkuip.

De foto’s onderaan in dit bericht zijn door het ODE team zelf geschoten en dus echte amateur beelden, maar ze spreken zeker tot de verbeelding! We verwachten in november een actueel filmpje van Soulmade Movies op de website te kunnen plaatsen.

Stand van zaken
De betonvloeren van de -2 parkeergarage zijn inmiddels nagenoeg gereed en er is gestart met de -1 vloer en het storten van de nieuwe inrit van de parkeergarage (Zie foto’s). De aanvoer van het beton vindt momenteel plaats via de Ruijterkade. Vanaf oktober 2018 tot februari 2019 gaan we ook sporadisch gebruik maken van de mogelijkheid om het beton aan te voeren via de Annie M.G. Schmidtstraat en de Oosterdokskade. De aanvoer van het beton aan de zuidzijde is nodig aangezien de de aanvoer van het beton aan de noordzijde lastiger wordt in verband met het gebrek aan vrije ruimte om de beton wagens op te stellen vanwege het opbouwen van de hulpconstructie boven de Oosterdoksstraat (zie kopje W-kolommen en hulpconstructie).

Om de aanvoer van het beton aan de zuidzijde veilig te laten verlopen, gaan we verschillende maatregelen treffen voor en op de dagen dat de aanvoer plaats vindt. Denk hierbij aan het inzetten van extra verkeersregelaars, het niet op drukke/vakantie dagen aanvoeren, het plaatsen en aanpassen van bebording etc.

De verwachting is dat de nieuwe inrit van de parkeergarage begin tweede kwartaal 2019 in gebruik genomen kan worden. Na de in gebruik name van de nieuwe inrit, wordt de oude (huidige) inrit gesloopt.

In totaal worden er 5 bouwkranen opgebouwd. Op dit moment zijn er 3 kranen opgebouwd. De fundering van de 4de bouwkraan is aanwezig.

W-kolommen en hulpconstructie
Het gebouw wordt gedeeltelijk over de Oosterdoksstraat gebouwd, een zogenaamde overkraging net zoals de achterzijde van bijvoorbeeld de OBA en het Double Tree by Hilton op het Oosterdokseiland. Om deze overkraging te kunnen realiseren worden eerst kolommen aangebracht, vervolgens wordt er een hulpconstructie over de Oosterdoksstraat opgebouwd om de overkraging te realiseren. De hulpconstructie zorgt ervoor dat het mogelijk is de zware pre-gefabriceerde staalconstructies ten behoeve van de overkraging van de vierde etage van de nieuwbouw in de juiste positie te plaatsen.

De eerste kolommen zijn inmiddels aangebracht (zie foto’s).