22 december 2017

Omleidingsroutes – vanaf 9 januari 2018

Aanleiding

De Oosterdokskade tussen het Conservatorium en het spoorviaduct wordt onderdeel van het bouwterrein. De ruimte op het Oosterdokseiland om een groot en complex gebouw te bouwen (en dit op een veilige manier te doen) is beperkt. De ondergrondse parkeergarage breiden wij direct uit tot aan het water. Hiervoor wordt eerst de bouwput tot aan het water geheel ontgraven. Tijdens de bouw is de huidige verbinding over de brug en de Oosterdokskade niet meer mogelijk.

Het afsluiten van de Oosterdoksdraaibrug en het stuk Oosterdokskade heeft helaas gevolgen voor fietsers en voetgangers. Het Stadsdeel heeft hiervoor inmiddels een verkeersbesluit gepubliceerd. Vanaf 9 januari 2018 is de route over Oosterdokskade en brug afgesloten. Voor fietsers en voetgangers zijn omleidingsroutes in werking getreden.

Auto’s en ander gemotoriseerd verkeer ondervinden geen hinder. Het Oosterdokseiland, Parking Centrum Oosterdok en de Oosterdoksstraat zijn gewoon bereikbaar.

Omleidingsroutes

Vanaf 9 januari 2018 worden fietsers en voetgangers die gebruik willen maken van de verbinding over de Oosterdoksdraaibrug via de bekende gele borden omgeleid. Aanvullend zijn er kaarten met omleidingen te downloaden op onze website. Wanneer het bouwterrein is uitgebreid en alle bouwhekken op zijn plek staan, wordt op verschillende plekken op de bouwhekken ruimte gereserveerd om extra bewegwijzering voor publiek toe te voegen.

Route voor voetgangers (gezien vanaf het Stationsplein):

  • lopen voetgangers onder het spoorviaduct door naar de De Ruijterkade.
  • nemen aan het eind van de De Ruijterkadede de trap of de tijdelijke lift (vanaf 9 jan 2018 in werking) omhoog naar de trambrug.
  • over de brug richting het tramperron waar tram 26 stop (halte Muziekgebouw / Bimhuis)
  • aan de kant naar beneden met lift of met de trap.

Vanaf hier vervolg je je weg richting Zouthaven, Dijkspark en Dijksgracht en verder naar het Marineterrein.

Route voor fietsers (gezien vanaf het Stationsplein):

  • fietsers met bestemming Oost worden geleid over de Piet Heinkade.
  • fietsers richting NEMO kunnen de normale route volgen via de NEMO brug.
  • fietsers van Oosterdokseiland naar bedrijven rond Dijkspark, kop Marineterrein en Zouthaven worden geadviseerd via NEMO te rijden en via de hoofdingang van het Marineterrein op de Kattenburgerstraat hun weg te vervolgen naar de eindbestemming.
  • fietsers op de Kattenburgerstraat worden extra geattendeerd op de bestaande route over het Marineterrein en de Commandantsbrug naar bedrijven op kop Marineterrein, Dijkspark en Zouthaven.