8 juni 2018

Stand van zaken werkzaamheden

Opbouwen kraan
Inmiddels staat het fundament van de eerste twee kranen in de bouwkuip. In totaal worden er vijf kranen geplaatst. De komende periode worden deze opgebouwd. De hoogste kraan heeft een maximaal bereik van 113 mtr, waarvoor zelfs een ontheffing aan is gevraagd via Schiphol.

Betonvloer storten
Er is gestart met het storten van de vloer van de parkeergarage. Wanneer het beton is gestort en dit deels is uitgehard wordt het beton ‘gevlinderd’. Vlinderen is het glad maken van beton, waarbij een machine de bovenkant van het beton glad maakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een gemotoriseerde afwerkspan die over het betonoppervlakte heen gaat. Wanneer het vlinderen plaats vindt hangt erg af van de weersomstandigheden. Hierdoor kan het zo zijn dat er gemiddeld 1x per week ook ’s avonds en ’s nachts gevlinderd dient te worden.

Parkeergarage
Vanaf 11 juni zijn we gestart met de werkzaamheden aan de parkeergarage. Momenteel is een deel van de parkeergarage al afgezet, waardoor een deel van de huidige parkeergarage niet beschikbaar is. De werkzaamheden die plaats gaan vinden in de parkeergarage vinden plaats achter het afgezette deel.

Mogelijke hinder

Hoewel de werkzaamheden ten behoeve van het vlinderen laag op de grond plaatsvinden, is het mogelijk dat het geluid te horen is. Wij doen ons best de hinder zoveel mogelijk te beperken, maar de ervaring leert dat het vlinderen, een brommend geluid met zich mee kan brengen. We hebben onderzocht of het mogelijk is om bij het vlinderen een elektrisch afwerkspan te gebruiken zodat er zo min mogelijk geluid wordt geproduceerd. Helaas blijkt dit niet mogelijk in verband met het oppervlakte van het te bewerken beton.

Bouwverkeer
Het beton wordt aangevoerd met betonwagens via de route bestemd voor bouwverkeer, de Ruijterkade Oost. De wagens rijden het bouwterrein op, storten daar het beton en vertrekken weer. Ten behoeve van het opbouwen van de kranen, worden de onderdelen door vrachtwagens met een oplegger aangeleverd. Het aanvoeren van de onderdelen gaat verspreid over een aantal weken. Klik hier voor de route kaart voor het bouwverkeer.

In de week van 4 augustus, zal er extra bouwverkeer richting het Oosterdokseiland rijden in verband met werkzaamheden aan de Ruijterkade 110. De bouwlogistiek in deze week tussen het project aan de Ruijterkade en kavel 5b/6 is op elkaar afgestemd. Mocht u vragen hebben over het bouwverkeer ten behoeve van het project aan de Ruijterkade, kunt u contact opnemen met de heer C. van Schadewijk van ‘Van Schadewijk Bouwmanagement’.