16 juli 2018

Werkzaamheden voor nieuwe hoofdroutes en NZ-lijn rondom ODE brug

De Gemeente Amsterdam is momenteel bezig met de vernieuwing van het Stationsgebouw tot Damrak en van Schreierstoren tot en met de Westertoegang, genaamd ‘De Entree’.

De meest ingrijpende verandering vindt plaats tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Dit deel wordt namelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand autoverkeer rijdt via de IJ-zijde van het station. Gemotoriseerd verkeer kan in de toekomst vanaf het Damrak niet meer linksaf slaan. Auto’s gaan rechtsaf naar de nieuwe Odebrug, onder het spoor door linksaf door de Michiel de Ruyter autotunnel, weer linksaf door de Westertoegang, Prins Hendrikkade, Martelaarsgracht, Hekelveld, Spuistraat en komen dan uit bij de Raadhuisstraat. Om te zorgen dat ook hoge voertuigen deze route kunnen nemen, wordt de Westertoegang verdiept van 3,5 meter naar 4 meter.

Werkzaamheden rondom ODE brug
In voorbereiding op de in gebruik name van de nieuwe hoofdroutes, vinden er in de nacht van 21 op 22 juli werkzaamheden plaats rondom het Centraal Station en de ODE brug.
Klik hier voor een link naar de website van de Gemeente Amsterdam, voor meer informatie over de inhoud van de werkzaamheden.

De verwachting is dat deze werkzaamheden overlast gaan veroorzaken voor de bewoners, ondernemers en gebruikers van het Oosterdokseiland. Daarnaast is de verwachting dat, doordat het niet meer mogelijk is om vanuit de IJ-tunnel voor het Centraal Station langs te rijden, veel zoek verkeer gaat ontstaan rondom de Odebrug. De gemeente heeft aangegeven een aantal maatregelen te gaan treffen in de komende periode om de overlast te minimaliseren en om in te grijpen indien nodig.

Maatregelen
Voor wat betreft de maatregelen en meer informatie over de inhoud van de werkzaamheden, verwijzen we u naar de gemeentelijke website van De Entree. Graag maken we u erop attent dat er een laatste mogelijkheid is om deel te nemen aan het inloopspreekuur van De Entree op 17 juli a.s van 16:00 tot 17:00 bij cafe Kobalt (Singel 2a). U kunt ook contact opnemen met de gemeente door te bellen met 020 398 1131 of een e-mail sturen naar deentree@amsterdam.nl.